Eric Maarsingh – Huisartsenpraktijk Maarsingh – Groningen
Sportlaan 2-2 Groningen Tel:050 5250310 Spoed 050 5250310

Eric Maarsingh

huisarts en praktijkhouder
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag

Aanwezig: maandag t/m woensdag

Eric Maarsingh is opgeleid tot huisarts in Groningen. Sinds januari 2010 is hij praktijkhouder op de huidige locatie Sportlaan in de wijk Corpus den Hoorn. Hij heeft een brede belangstelling in de geneeskunde en beoefent de huisartsgeneeskunde in de volle omvang. Van jong tot oud, van sport gerelateerde geneeskunde tot begeleiding in de laatste levensfase. Maarsingh neemt deel aan de medische staf van het prof basketbal (Donar) in Groningen en is huisarts van de profspelers van Lycurgus (volleybal). Hij leidt in zijn praktijk tevens collega’s op tot huisarts.

Maarsingh heeft 9 jaar als officier huisarts/militair arts/duikerarts voor de Koninklijke Marine gewerkt.¬†Voordat hij huisarts werd, heeft hij enkele jaren ervaring op gedaan in diverse ziekenhuizen op de afdelingen kindergeneeskunde en chirurgie. In 2005 promoveerde hij bij de kindergeneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam; het onderwerp van zijn onderzoek was: ‘The electrical activity of respiratory muscles’.

Tijdens zijn studie Geneeskunde in Groningen was hij actief als student-assistent en participeerde in wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Samen met een medestudent was hij oprichter van het Studenten Congres Geneeskunde / ISCOMS, dat een vast onderdeel in het onderwijs curriculum is geworden in Groningen en in 2018 haar 25 jarig jubileum had.


BIG
: 89048617701

Terug naar overzicht