Dr. Eric Maarsingh – Huisartsenpraktijk Maarsingh – Groningen | info@huisartsmaarsingh.nl
Sportlaan 2-2 9728 PH Groningen | info@huisartsmaarsingh.nl

Dr. Eric Maarsingh

Huisarts / praktijkhouder
BIG-nummer:
89048617701

Beschikbare dagen:
maandag, dinsdag en woensdag

Sinds januari 2010 ben ik praktijkhouder op de huidige locatie in de wijk Hoornsemeer (Corpus den Hoorn). Ik heb een brede belangstelling in de geneeskunde en beoefen de huisartsgeneeskunde in de volle omvang: van jong tot oud, van sportgeneeskunde tot begeleiding in de laatste levensfase. Verder neem ik deel aan de medische staf van het prof basketbal (Donar) in Groningen. Als huisarts-opleider leid ik met veel plezier jonge collega’s op tot huisarts.

Voordat ik de praktijk van mijn voorganger overnam heb ik 9 jaar als officier arts, duikerarts, en huisarts bij de Koninklijke Marine gewerkt. In de periode voor de Marine heb ik enkele jaren ervaring opgedaan in diverse ziekenhuizen op de afdelingen kindergeneeskunde en chirurgie. Bij de kindergeneeskunde in het AMC te Amsterdam ben ik gepromoveerd in 2005. Het onderzoek had als onderwerp: The electrical activity of respiratory muscles; an indirect measure to estimate airway reactivity in children with recurrent wheezing. Tijdens dit onderzoek hebben we als team diverse stimulerende onderzoeksprijzen gewonnen, zoals de ‘Young investigator award’ en de ‘International Klosterfrau research award for childhood astma’.

Ik heb mijn opleiding tot huisarts gedaan bij de huisartsopleiding UMCG te Groningen. Tijdens mijn studie Geneeskunde in Groningen was ik actief als student-assistent bij verschillende vakgroepen en participeerde ik in wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Samen met een medestudent was ik oprichter van het International Student Conference Of (bio) Medical Sciences (ISCOMS). Dit congres voor en door studenten, dat in 2023 haar 30-jarige jubileum vierde, werd een vast onderdeel in het onderwijs curriculum van de Geneeskundeopleiding in Groningen.
Terug naar overzicht