Sportlaan 2-2 9728 PH Groningen

Medische links

Ondersteuning en zorg

Mijn Positieve Gezondheid

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Het gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid, maar over wat ons veerkracht geeft. En dat is per persoon verschillend. Daarom focust Positieve Gezondheid niet op ziekte, maar op wat je nodig hebt om je gezonder en veerkrachtiger te voelen.

GGD Groningen

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Bij GGD Groningen kunt u terecht voor advies en preventie t.a.v. gezondheid, kind en opvoeding, gezond op reis en seksualiteit.

WIJ Groningen

Het WIJ team is er voor alle inwoners van Groningen. U kunt met hen contact opnemen als u ondersteuning of hulp nodig heeft op het gebied van o.a. opvoeden, jeugdhulp, mantelzorg, huishoudelijke hulp, tegemoetkoming bij ziekte en/of beperking, taxivervoer, financiën, een luisterend oor.

Thuisarts

Thuisarts geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte.

EHBO

Een website en tevens app die bij echte nood goed van pas kan komen. Aangezien de app instructies voor de EHBO omvat, is het aan te bevelen deze regelmatig eens door te nemen. Er zit een zoekfunctie bij voor de dichtstbijzijnde AED (defibrillator); die gebruikt moet worden in geval van een hartstilstand.

Ouderenwegwijs

Onafhankelijke en overzichtelijke site met informatie over zelfstandig wonen en leven. Voor ouderen, zorgverleners en mantelzorgers.

Wat moet ik regelen als ik een kind krijg?

Een initiatief van de Rijksoverheid, waarbij aan de hand van een vragenlijst een persoonlijk advies gegevens wordt.

Samenbeterthuis

Samen Beter Thuis geeft met behulp van een groot aantal filmpjes tips en adviezen om het thuis veiliger te maken en anderen te helpen. Daarnaast is veel informatie te vinden over onder meer het inzetten, huren of kopen van hulpmiddelen, woningaanpassing, valpreventie en voeding.

Deluisterlijn.nl

Dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek per telefoon, chat en mail. Voor mensen die zich eenzaam voelen, zorgen hebben of hun verhaal kwijt willen.

Reisinformatie

Globale en algemene informatie over de risico’s bij reis en verblijf in (sub)tropische gebieden en over preventieve maatregelen daartegen bedoeld voor reizigers.

Sportzorg

Sporten is leuk en goed voor de gezondheid! Op deze website vindt u informatie over verschillende sporten, voeding, training, blessures/oefeningen, keuringen, sportactiviteiten, etc.

Voedingscentrum

Alles over gezond, duurzaam en veilig eten.

Geneesmiddelen

Apotheek

Betrouwbare informatie over de meest gebruikte geneesmiddelen, waarvoor ze worden gebruikt en wat de bijwerkingen zijn.

Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb 

Nationaal meldpunt van bijwerkingen van geneesmiddelen in Nederland. U kunt op de website van Lareb als gebruiker van geneesmiddelen een bijwerking bij Lareb melden. 

Meldpunt Medicijnen

Voor alle andere ervaringen (geen bijwerkingen) met geneesmiddelen die u wilt melden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan problemen met de verpakking of bijsluiterteksten.

Keuringen

Regelzorg

RegelZorg werkt op meer dan 220 plaatsen in heel Nederland samen met keuringsartsen die rijbewijs- en andere vervoer gerelateerde medische keuringen verrichten.

Medity

Diverse medische keuringen voor o.a. werk- en verzekeringsaangelegenheden en rijbewijs. U vindt Medity aan de Paterswoldseweg 806 te Groningen.

Wilsverklaring en euthanasie

Rijksoverheid

In een wilsverklaring zet u op papier welke medische behandelingen u wel of niet wilt. Bijvoorbeeld geen reanimatie bij een hartstilstand. U kunt in de verklaring ook opschrijven dat u bij ondraaglijk lijden euthanasie wilt.

Thuisarts

Meer informatie over uw wensen omtrent levenseinde met voorbeelden van een schriftelijke wilsverklaring en een schriftelijk euthanasieverzoek.

Formulieren Wilsverklaring

Formulieren t.b.v. niet reanimeren, euthanasie, behandelverbod, volmacht en laatste wensen.